donderdag 4 juli 2013

Aanpassingswerk

De titel zegt het zelf!  Ik had nog een aantal dingen liggen die moesten worden aangepast of beter gezegd, uit elkaar worden gehaald en terug in elkaar worden gezet. ;)
Ik stelde het steeds maar uit want iets helemaal nieuws creëren is of lijkt nu eenmaal makkelijker dan een oplossing vinden voor dingen die moeten worden aangepast...
3 stuks werden onderhanden genomen!

Stuk 1 :
=Stuk 1

 Het verjaardagsjurkje van Emmy dat ik in een rapke had gemaakt, van jurkje waar ik werkwijze van op internet vond maar niet het patroontje.  Dit had ik dan maar zelf getekend... Mijn patroonkunsten zijn nu nog niet altijd dadde, maar toen (eigenlijk nog maar 5maand geleden) zeker niet altijd ok.  Ik was helemaal niet tevreden van het bovenstuk, en de mouwtjes leken er maar bij geflansd.  En ook omdat kleine meisje nu eenmaal niet klein blijven en de mouwtjes ook al te nauw werden, werd het tijd voor drastische ingrepen.  
Ik knipte eerst het bovenstuk af, en tornde daarna mooi het striklint van het jurkje en bleef met het pandenrokje zonder bovenboord over.  Omdat ik het rokje wel heel mooi vond en het qua taille wel nog rond haar poepke past, zette ik er een zwarte tricotboord en bevestigde er het striklint er terug aan.
Resultaat = een strikrokje ;)  JOEPIE!! :)Patroon : Zelfgemaakt pandenrokje
Stof : Verkempinck Oostende

Stuk 2 en Stuk 3 :Stuk 2
=Stuk2
Een jurkje voor Emmy waarvan het bovenstuk (eveneens in dezelfde periode van patroonkunsten, ik was precies bang dat het niet breed genoeg zou zijn) veeeeeeeeeeel te wijd is maar het rokje ok was.


=Stuk3


Een rokje voor de mama waar ik nogal zuinig was met de stof en de nadruk op rokJJEEE ligt.  Niet deftig genoeg meer voor mijn leeftijd en niet warm genoeg om er toch nog mee weg te kunnen.  Dusss perfect om hier lijfeke uit te snijden voor aan het rokje van hierboven.  Ik hield waarempel nog een stukje stof voor een volgend projectje over!!!

Resultaat :


Patroon : Zelfgemaakt
Stof : Sjiekebiele

Ik gebruikte een eerder patroontje van dit groenwitte jurkje maar nu enkel zonder beleg en flanste er zoals van dit pyjamaschortje een boordeke aan vanboven en zette er volgens dankzij de duidelijke uitleg van die mevrouw kapmouwtjes aan.

Opmerkingen voor mezelf :
- Het armsgat moet zo diep niet zijn als ik enkel met kapmouwtjes werk en geen volledige mouwtjes, en al zeker niet als ik met tricot werk want dan zal ze er zeker inkunnen.  (ondertussen paste ik dat al iets aan, zodat de "luchtgaten" iets minder diep uitgesneden zijn ;)
- Het rokje was iets aan de korte kant, maar daardat ik met een redelijk brede zoom gewerkt had vorige keer, kon ik dit losprutsen en fijner omzoomen.  Joehoe!  Weer 2cm gewonnen. Op de foto's zie je nog de eerste net iets te korte versie!


En om het af te leren maakte ik dan maar nog een patroontje voor een jurkje voor Emmy... :)
Ik had in de naailes een afgewerkte prachtige jurk, voor volwassene wel, gezien en omdat ik ze dus supermooi vond en later eventueel eens voor mezelf wou maken, maakte ik ze maar als geheugensteuntje voor mezelf voor Emmy.  (amai wat een zin, hopelijk begrijpen jullie beetje wat ik bedoel, anders... gewoon negeren, gaat wel over... ;) )
Soit, ik maakte dus een jurkje, met boothals, aangesneden mouwtjes, en fronsrokdeel in een prachtig stofje.
Ik maakte het terug maar net lang genoeg!  Ik moet er echt op letten dat mijn kleine meid een flinke groeischeut heeft gekregen en dus langere benen heeft!! ;)  In plaats van eens met drukknopjes te werken, stak ik nog eens een ritsje in.  Ik werkte met een bijpassend rode rits om een extra accentje te geven.


Patroon : Zelfinelkaargeknutselt
Stof : Sjiekebiele

Opmerking voor mezelf :
- Lang genoeg maken die rokdelen!  Beter te lang dan te kort!
- Het aangesneden mouwtje mag iets afgeronder aan de schoudernaad, nu eindigt het in een punt, en zou mooier afgerond zijn!

2 opmerkingen:

  1. Heeel heel mooi! Ben echt helemaal weg van jurkje 1. Als ik het kon kopen, dan lag het al in m'n kast ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dank je wel! Helemaal aant glunderen!

    BeantwoordenVerwijderen