dinsdag 11 juni 2013

Workshopke doen

Wat hou ik van workshops als het goeie zijn!  En gisteren heb ik veel bijgeleerd dus toppie!!
Ik volgende hier de workshop smockjurkje om te leren stikken met stikelastiek.  Ik had al eens eerder een klosje stikelastiek gekregen van mijn meme.  Maar toen ik het uitteste om een zakje boven te fronsen dan vond ik dat precies niet echt goed gelukt.  Ik kreeg niet het mooie gewenste fronseffect, maar ik deed toch een aantal details verkeerd.
- Ik vulde mijn klosje met mijn naaimachine met stikelastiek, maar je doet het beter manueel en goed aanspannen!
- Ik streek niet met veel stoom over de stikking na gestikt te hebben met de elastiek.   Ik had toen namelijk nog geen strijkijzer met stoom.

Voor de rest deed ik eigelijk alles correct!  Joepie!

Wat leerde ik anders nog bij :
- in een stoffenwinkel is het niet veilig voor mijne portemonnee, veeeeeeeeeeel te veel mooie stofjes
- katoen stik je beter zoiezo eerst met de naaimachine en de overlockmachine gebruik je enkel nog om af te werken omdat een gewone stikking steviger is in katoen.  Ik deed dit stiekem al omdat je veel correcter kan stikken met een naaimachine.  Met tricot kan je wel direct gaan stikken en overlocken tegelijk ;)
- je meet best thuis eerst je kindje op je iets van kleren gaat maken voor haar, anders moet je bellen naar je man en dan moet hij gaan opmeten met een minigeodriehoekje aangezien ik mijn lintmeter meehad en hij de lange meetlat niet vond, en niet dacht op z'n rolmeter. :)
En zeggen dat dit nog in de info van de workshop stond dat je dit moest doen!  Mama Lotje, verstrooide professor toch.

Genoeg gepalaverd hier is het resultaat :

Bedankt Marieke voor alle uitleg!
Ik stikte er terug mijn labeltje in om papa te helpen waar de achterkant van het kleedje is. :)


Ps : Ondertussen heb ik de Hoodie van vorige post ook afgewerkt met flockversiering.  Het heeft ook met rollercoasters en pretparken te maken maar dan een subtielere verwijzing, namelijk de E van de efteling. ;)3 opmerkingen: