maandag 23 september 2013

Groen herfstjurkje!

De herfst is in het land, en we kunnen het niet meer tegenhouden.  Maar zolang het niet teveel "smeukt" en niet teveel keihard waait vind ik dat wel een leuk seizoen.  De laarsjes kunnen weer worden bovengehaald, kleedjes en rokjes worden gecombineerd met een cool truitje en de jas hoeft niet persé altijd al te worden aangedaan!
Daar rekening mee houdend maakte ik een groen jurkje met kraagje om te combineren.   Op de vorige post zie je waar ik mijn inspiratie haalde.  Verwacht niet dat het er helemaal op gelijkt é, of dat ik het kopieerde é!   Het lijkt er klein klein beetje op, maar het is mijn eigen ding hoor!

I proudly present you the green dress met een zacht nicky velours truitje.Groene stof : geen idee meer
Nicky velours : Verkempinck


Het is een heel simpel truitje geworden omdat het dan gemakkelijker te combineren valt!  Ik gebruikte mijn kaptruipatroontje maar dan zonder kap en zonder zak en knipte een iets bredere halslijn voor meer boothalseffect!

Het jurkje vind ik zelf ook heel leuk en heel mooi, maar ik vind het wel ietswat spijtig dat ik niet van dicht mag kijken, want er zitten toch redelijk veel schoonheidsfoutjes in.  Reden?  Ik gebruikte het gewone overgooiertjespatroon maar wou geen knoopjes aan de schouders maar achteraan.  Probleem? Wel ik had nu eens totaal geen idee hoe ik  binnenstebuiten  zowel de hals als de armsgaten van de voering en het buitenkleedje mooi kon aan elkaar stikken en ik dan nog het geheel kon keren.  En ik ben er , grmblll..., nog steeds niet aan uit hoe het kan?  Moet toch mogelijk zijn?
Dus ik moet een aantal ingrepen toepassen, het is gelukt, maar mooi gestikt hum hum...  
Ook het boordje dat er op stikte bubbelt iets teveel naar mijn goesting.  Het voordeel is wel dat ons pitoetje geen minuut stil kan zitten dussssss om het nader te bekijken moet je wel heel snel zijn :)
Tjah, tkan niet altijd perfect zijn é!  Op naar het volgend projectje!


4 opmerkingen:

 1. Het is hetzelfde principe om een gevoerde jas te keren - je laat een stukje van de zijnaad van de voering open, daar keer je de boel en daarna sluiten met onzichtbare steek (eens zoeken bij Mme ZsaZsa op omkeerbaar jasje, daar staat het goed uitgelegd)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ohhh ik kijk eens, want was/ben helemaal in de war daarvan :)

   Verwijderen
  2. Haha is eigenlijk simpel é. Gewoon hetzelfde als wat ik altijd doe maar ietske meer prutsen wriemelen en draaien :)

   Verwijderen
  3. Jaja, ik kan het wel schoon uitleggen zunne maar als 't moment daar is, dan ga ik ook altijd braafjes naar haare uitleg gaan kijken ;)

   Verwijderen