maandag 16 september 2013

Drukke tijden! Grote naaiplannen :)

Drukke drukke tijden, grote naaiplannen!

One of the top of the list van de kado's die we kregen toen Emmy was geboren was een overvolle doos met supermooie kleertjes en hebbedingetjes van het schoonzusje (en ook wel een beetje haar partner :) ) Normaal ben ik geen voorstander van kleertjes krijgen zonder dat ik zelf heb kunnen kiezen, tjah iedereen heeft zo wat z'n smaken.  Maar toen ik nog zwanger was en we samen gingen shoppen en ik iets toonde dat ik al had, schrok ze soms omdat ze net van plan was geweest dit ook te gaan halen voor in de doos.  Of we haalden hetzelfde toffe babyrokje uit de rekken. :) Met andere woorden de smaken lagen nogal gelijk!  Dus ik had er het volste vertrouwen in dat het een supercool kado zou worden.   Ik hoop nu dat het vertrouwen wederzijds is, want nu is het onze beurt om een doos te vullen.  We weten sinds kort het geslacht van de baby in de buik, de doos om te vullen is aangekocht en we kunnen starten!
Ik ga uiteraard heel wat zelf maken met de coole stofjes die ik daarvoor langs de kant heb liggen!  Ik maakte al klein (ehum...) lijstje en STARTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTT ;)


Maar dit is niet de enige wijziging in de planning.  Ik zocht al tijdje naar nog een cursus om te volgen, meer bepaald patroontekenen stond heel hoog op mijn interesselijst, maar ik vond niets die me 100% aanstond.  Nu vond ik last-minute vorige week toch nog een opleiding, patroontekenen voor beginners, en dan nog wel hier heel dicht bij!  Ik belde meteen op, ook al had ik al één les gemist, ik hoopte toch nog te kunnen aansluiten.  Teleurstelling was groot toen de lessen volzet bleken te zijn.  Gelukkig weigerde ik me er bij neer te leggen en toen ik in de namiddag nog eens terugbelde om te vragen of ze me op wachtlijst wou zetten om eventuele afvallers hun plaats te kunnen innemen, bleek de les helemaal niet volzet te zijn maar afgeschaft wegens te weinig kandidaten.  Er waren slechts 2 andere geïnteresseerden, maar doordat ik nog belde en niet wou plooien ;) bedacht de lerares het plan om ons bij de gevorderden bij te nemen en ons zo gelijktijdig te begeleiden.  SUPERRRRRcontent was ik!  Wat ben ik blij dat ik niet opgaf en toch nog eens belde!
Ik ben ondertussen al naar de eerste les geweest (officieel de 2de, maar voor ons beginners dus de 1ste) en het was plezant!  Het deed me deugd me erop te kunnen concentreren en te begrijpen wat ik deed!  Eindelijk zal ik weten hoe ik echt een patroon zelf moet tekenen!  En niet zoals nu, proberen er logica in te vinden en op goed geluk maar iets te doen!
Gelukkig heb ik ook een supermeme van bijna 84 die zo last-minute voor haar achterkleindochter wou zorgen.  Dank je wel!  Ook mama (oma) dank je wel om vaak in te springen zodat ik de kans heb om dit te volgen!

Gevolg van deze drukke periode is dat Emmy's nieuwe pyjama er al van vorige week zo uitziet...
Emmy vindt het alvast niet erg...  Toch hoop ik hier gauw de afgewerkte versie te kunnen laten zien :)

3 opmerkingen:

  1. Oh, nu ben ik officieel jaloers!
    Enne, is er iets mis met die nieuwe pyjama?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het schoonzusje heeft er het volste vertrouwen in en is al superbenieuwd!! Laat u gaan ;-)

    BeantwoordenVerwijderen