donderdag 24 oktober 2013

Upcycling/ Recycling

Daarnet ging het over na-apen.  Nu gaat het over iets totaal nieuws en unieks creëren uit een oud kledingsstuk.  Ik vertelde eerder al over de workshop Upcycling die ik volgde.  Hierbij kan ik absoluut niet na-apen en kan ik heel veel van mijn creativiteit kwijt!  Ik vind het steeds leuker en leuker!  Vooral ook omdat ik complimentje kreeg van de lerares dat deze workshop op mijn lijf geschreven is en ik het geweldig doe! :) Yoehoe!  Nochtans had ik in het begin echt moeite om het beginpunt (de jeansbroek) en het eindresultaatllos te laten.  Ik wou persé een handtas!  Maar met mijn in stukken gesneden broek puzzelde ik een lap van ca. 60 op 30 in elkaar.  Ik naai de stukjes aan elkaar zonder intensief na te denken, maar mijn gevoel te volgen  .Ik zie wat ik uitkom en het is zalig om je erin te verliezen!  Nooit gedacht!
Het begint trouwens meer en meer vorm te krijgen. Helaas ben ik vergeten in al mijn creativiteit een foto te nemen.

Aan recycling doe ik ook!  Ik spaar allerlei kledingsstukken waar ik iets in zie ;) en neus daar regelmatig eens in.  Nu maakte ik vanuit een jeansbroek van Gov en een zwarte broek van mezelf, gecombineerd met restjes stof 2 broekjes voor Emmy.
Ik paste een knippiepatroontje dat ik al eerder gebruikte aan tot een skinnypants broek en knipte de onze broeken in stukken tot 2 nieuwe broekjes.
Bij de ene stak ik een elastiek in, de andere hangt aan haar poep met een tricotrekboord.


De broekjes zijn beiden heel nipt qua grootte, dus ze zal er helaas niet lang deugd van hebben.  Maar het was een testpatroontje en er valt dus nog het een en ander aan te passen ;)


Ik maakte ook van een jurkje van de kringloopwinkel van 1euro een kattenrokje voor mezelf!  Yoehoe!  Het kleedje was wel een maatje 36 dus ik moest een kunstgreep doen en ik stak rode zijkantjes in de rok ;)

1 opmerking:

  1. Wow da jeanske van Emmy is zalig mooie meid!!! X
    Groetjes tante kass

    BeantwoordenVerwijderen