donderdag 24 oktober 2013

Na-apenIn mijn vorige post had ik het er nog over dat ik alhoewel ik veel patronen en werkwijzen heb, ik toch liever zelf iets probeer.  Dit is een feit.  Maar het is wel zo dat ik heel heel veel ideeën overal opdoe (mijn hoofd is er vaak overval van).  Ik hou er dan van iets na te doen maar toch mijn eigen creatie van te maken.  Zo creeer ik toch een eigen stijl?  Of dat maak ik me toch wijs :)  En soms vind ik gewoon iets zo leuk, dat ik het gewoon wil! :)  Eigenlijk is dat altijd een compliment voor het oorspronkelijk item en vooral de maker ervan.

Het eerste wat ik na-aapte onlangs is de albababytrui, vooral het kaboutereffect vind ik zalig.  Het stond allang op mijn to-do lijstje om van mijn kaptruiversies een versie met albababykap te maken. En een vriendin herinnerde me er dan nog eens aan dus ik startte er eindelijk aan.
Ik ben er al tevreden van, al maak ik ze de volgende keer nog iets breder in langer, want nu valt hij net over haar oortjes.
Ziehier het resultaat :

Stof : Verkempinck Oostende
Patroon : zelfgemaakt na veel testpogingen

Jaja, hij is terug op de groei.  Maar als je kleren koopt in de winkel dan koop je toch ook niet meer waar ze nog net in kan, maar iets groter?


Ps: over op de groei gesproken, het zwanenrokje is ook nog wat groot en lang.  En toen ik onlangs Emmy terug bij mijn meme ging ophalen nadat ze daar namiddagje gelogeerd had, liep ze nog rond in enkel haar kousenbroek en t-shirt .... :)  "Die rok is toch wel nog wat te groot hoor...." :) :D Het tweede dat ik na-aapte is van deze mevrouw.  Ik volg haar blog vol enthousiasme want er staan vaak heel mooie dingen op! Onlangs stond haar patroon voor de Mara blouse  erop, wat ik al heel mooi vond maar toen kwam er een versie op van een vriendin van haar en ik was verkocht.


Mooi toch?

De combinatie donker en rood vind ik zoiezo al prachtig.  Ik ging aan de slag en tekende zelf zo'n patroontje want ik hou nu éénmaal van patroontjes tekenen.  Zeker nu ik het patroontekenen volg.  Liefde op het eerste gezicht!  Ik moet wel mijn hoofd erbij houden maar waauw wat een nieuwe wereld gaat er open voor mij!  Zelf mijn patroontjes maken en weten wat ik doe! :)

Dit is mijn versie van de Mara blouse.  Ik maakte er wel een jurkje van. Ik stikte ook een stukje elastisch biais aan de achterkant om het geheel wat te centreren en ik niet wist wat ik met dat minirestje moest doen, weggooien of toch nog houden... :)
Ik maakte ook een miniversie.  Wat jammer toch dat mijn kleine pruts daar helemaal niet meer in kan.Stof : weet ik helemaal niet meer
Patroon : zelf na-ge-aapt :)

Hopelijk vinden jullie mij nu nog origineel genoeg en geen copycat...

1 opmerking: