maandag 14 oktober 2013

Fotostof!

Fotostof... zo noem ik het toch.  Je ziet ze overal opduiken, stof waarop je fotonauwkeurig afbeeldingen op ziet staan.  Als je geen snars begrijpt van wat ik net vertelde, dan zal je wel zien wat ik bedoel op de kledingsstukken die volgen ;)
Ik greep er eigenlijk vroeger nooit eerst naar naar die stof, maar toch zag ik onlangs een pareltje (flamingostofje) op internet passeren en ik bestelde het.  En ik kon het niet laten en zag nog een ander restje met vogeltjes waar ik ook wel iets mee kon..  dus dit werd erbij besteld.
Helaas spijtig genoeg was er een foutje in de voorraad gebeurd en was het flamingostofje toch niet meer beschikbaar.  Ik mocht een ander stofje kiezen (of kon mijn geld terugkrijgen...) maar het belangrijkste was ik kreeg er nog een extra'tje bij!!  Niets is zo leuk als tussen je post een pakje terugvinden met je nieuwe bestelde stofjes!  Maar stel je dan nog eens voor dat je het opendoet en dat er nog een extra restje stof bij zit!!  Akkoord ik was wel teleurgesteld toen ik het eerste stofje niet meer kon krijgen, maar dit is meer dan goedgemaakt door het extraatje die ik kreeg!!  Ik zal daar nog bestellen bij Bambiblauw!  Superservice!!  Dank je wel!

Grappig genoeg heb ik niet de bestelde stofjes eerst verwerkt!  Neen eerst het extra stofje die ik bijkreeg werd gebruikt!  Ik zag het direct voor me toen ik het stofje bekeek. Het was perfect van lengte voor een rokje voor Emmy en ik wou allang eens een plooirokje maken en voilà maken maar...
De meeste patroontjes die ik (toen ik vluchtig zocht) vond waren voor grotere meisje, dus rekende ik zelf hoeveel plooitjes erin moesten.  Maar ik wou een algemene formule zodat ik dit nog vaak kon nadoen, ongeacht hoe breed de stof de volgende keer was en welke taille ik nodig heb.  Toen ik een heel ingewikkelde wiskundige vergelijking uitkwam met minstens 2 onbekenden raakte ik in de knoop.  Gov werd er bijgehaald en samen vonden we de uitkomst!  En nu heb ik een exceltabeltje waarin ik de breedte van de stof en gewenste taille kan intypen en hopla ik kan kiezen hoeveel plooitjes ik wil en ik weet hoeveel afstand ik moet aanduiden om mijn plooitjes te maken!  YOEHOE!!  Ik word daar zo content van als iets gelukt is en het normaal gezien perfect nog eens moet lukken de volgende keer! ;)

Ik stikte de plooitjes op dezelfde manier als in het boek stof voor durf het zelvers, overlockte er een tricotonderboordje onder en gebruikte dezelfde tricot voor de tailleboord met een rekkerke ertussen.
Ik ben best wel blij met het resultaat!  Het is zeker lang genoeg om zeker tot volgende zomer mee te kunnen gaan ;)Stof : Bambiblauw
Patroon : zelf nagemaakt met hulp van stof voor durf het zelfvers en Gov


Daarna werd het vogelstofje gebruikt.  Ik was echt tevreden over dit jurkje en daarom besloot ik terug dit patroontje te gebruiken.  Het klinkt echt pocherig maar ik vond mijn probeerselsluiting van dit jurkje echt zo mooi om te zien dat ik het nog eens wou maken.  Ik mag best ook wel eens "boffen" met mezelf want het gebeurd zelden dat ik volledig tevreden ben van iets, en dit sluitingske verdiend wel pluimen want ik vind het perfect zoals ik wou! :)

Ik wou het niet te druk druk maken dus besloot het geheel te breken met een stukje paspel en daar het maar restje van 30cm op 110, verlengde ik het jurkje met een bijpassende rode onderboord.  Ik versierde het geheel met bloemenknoopjes.
Stof : Bambiblauw en Verkempinck
Patroon : Zelf


1 opmerking:

  1. Hier ook een tevreden Bambiblauwe klant ;). En gij hebt effenaf dat zwanenstofje gekregen als extra'tje... sjiek zunne.
    Uw naaimachine staat niet stil zeker? Alweer twee mooie creaties!

    BeantwoordenVerwijderen