woensdag 9 oktober 2013

Kadootjestijd!

Neen neen, ik heb het nog niet over de kadootjes voor de feestdagen maar over een verjaardagsfeestje/etentje waar we naartoe moesten.  Beiden verjaren ze eind september met slechts 3 daagjes verschil.  Ik maakte voor hem een gsmzakje en voor haar een minihandtasje.

Ik moest geheel tegen mijn gewoonte de dag voor het feestje nog beginnen om alles te maken.
En natuurlijk het gsmzakje wilde maar niet lukken.  Ik wou het perfect doen en doordat ik nicky velours gebruikte en redelijk harde katoen verschoof en verkroop het geheel alsmaar waardoor ik echt geen mooie stikking kreeg.  Ik volgde deze tutorial nochtans al een aantal keer, maar als ik toegeef dan is het me nog nooit gelukt om het eigenlijk perfect mooi te krijgen. Mss omdat ik steeds een fleeceke of dikker stofke gebruik als zachte binnenkant.

Ik gooide het mislukte hoesje gefrustreerd aan de kant en begon vol goede moed aan het 2de stuk, het minihandtasje.  Er is één iemand al even heel trouw mijn blog volgt en becommentarieert.  En omgekeerd volg ik ook steeds haar blog.  Ze maakte al een tijdje prachtige mufko's, en ik vond de tijd rijp om ook maar eens eentje te maken!  En oh wat hou ik ervan!  Wat was het leuk en eenvoudig om het te maken!  Gelukkig maar want na het mislukte gsmzakje was ik blij dat er iets lukte!
Bedankt khadetjes!

Stof : stoffenspektakel
Patroon : Zelfgetekend iets groter naar khadetjes versie

Nu was het eerste kadootje eindelijk af.  Nu terug dan maar naar het gsm-hoesje. Pfew...
Maar dan dacht ik, waarom werk ik niet op dezelfde manier als de mufko.  Ik gebruikte Govs gsm als voorbeeld (is redelijk grote dus dacht dit moet wel goedkomen...) en hopla, ik maakte op dezelfde manier als bovenstaande mufko een gsmhoesje.
Ik versierde het geheel met een supermanlogo in flock en de naam.
Joepie!  Het is me gelukt!  Wederom bedankt Khadetjes!

Patroon : aangepaste mufko van khadetjes
Stof : verkempinck Oostende

Ps: ze leken heel blij met hun kadootjes al was het wel spijtig dat de gsm toch nog groter bleek dan het hoesje...  Dat wordt volgens mij tijd voor een nieuwe gsm... ;)


3 opmerkingen:

  1. Lol, graag gedaan hoor ;). En ze zijn mooi geworden hé!
    ps... ik zet er altijd nog eens te goei mijn strijkijzer op als ze klaar zijn - ook aan de binnenkant. Waar haalde jij je drukknopen?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ook maar blijkbaar was de foto nog voor het strijken :) Ziet er vreselijk verfrommeld uit é.

    Ik haal mijn drukknopjes ook bij Sjiekebiele ;)

    BeantwoordenVerwijderen