woensdag 28 augustus 2013

Geluk bij ongeluk?

Ondanks de kundige en grondige kuisbeurt van mijn manlief heeft toch niets mogen baten.  Ik vreesde er al voor.  De spanning en vooral de verbrande geur die ik me herinnerde toen ik aan het naaien was, zullen toch de doodsteek zijn voor naaimachine.
Ze wordt niet weggegooid, maar bijgehouden voor later eventuele reparatie of gewoon naar te kijken en weg te mijmeren over vervlogen goede tijden samen!

In afwachting van een oplossing van het-ik-kan-nu-toch-niet-alles-met-mij-vingers-naaien-en-er-brrrrrr-bij-zeggen-probleem, doe ik iets wat ik ook heel graag doe!   Het naaien was een soort van bezigheidstherapie voor mij dus nu dit tijdelijk is weggevallen, zocht ik andere bezigheid.


Ik hou enorm van effenen en schikken en op orde steken.  Hier in huis reorganiseren we ook nu en dan eens, enige nadeel hierbij is het kuisen die daar meestal bijhoort als er kasten en zetels worden versleurd...
Het wilde nu wel net zeker dat ik maar halverwege mijn naaihobby begonnen was met alles mooi bij te houden in mapjes en nummeren en dat ik bijgevolg nog een stapel ongeordende documenten en papieren had!  YOEHOE!!  Effenen, ordenen, schikken, digitaliseren, ...

Benodigdheden :
- balpen en stift
- stickertjes
- doorzichtige mapjes
- samenhoudstekertjes (geen idee wat de correct naam is, maar ik steek er in ieder geval al mijn mapjes van hetzelfde patroon samen)
- computer
- steekkaartjes

Werkwijze :
1) Ik geef een bepaald patroon een nummer
2) DIGITAAL
Per patroon heb ik al dan niet een tutorial zelf geschreven.  Dit doe ik digitaal!
Meestal terwijl ik bezig ben typ ik op mijn tablet wat ik doe en voeg ik zo gemakkelijk met mijn cameraatje daarop een foto toe bij ingewikkelde dingen.
In deze tutorial noteer ik mijn bron, staan de benodigdheden opgesomd, eventueel de hoeveelheid stof, de patroondelen met naadwaarden met figuurtje, en de werkwijze.
Een beetje meer werk als ik bezigben maar het heeft meerdere voordelen nl. ik moet me voorbereiden en begin niet roekeloos aan projectje, en ik kan simpelder iets terug maken.
Het staat ook in mijn woorden genoteerd zodat het normaal de bedoeling is dat ik het de volgende keer nog snap :)
Ik druk dit ook niet altijd af, omdat ik als ik de volgende keer vaak nog in werk of aanpas om het steeds maar te verbeteren.

Voorbeeldje :


3) PAPIEREN VERSIE
- Steekkaartje waarop staat  :
*welke digitale tutorials ik nodig heb want soms heb ik bepaalde stukken algemeen op een tutorial beschreven zoals bv. gulp met rits of paspelzak
* Welke patronen ik uitgetekend heb
* Wanneer ik het eens gemaakt heb


 - Mapje met gekleurd blad waarop foto hangt van voorbeeldje dat ik gemaakt heb
- Oude papieren vaak hoe het patroon tot stand is gekomen of afgedrukte papieren vanwaar ik mijn ideeën gehaald heb, kladblaadjes die ik nog niet kan weggooien :)
- Patronen uitgetekend per mapje een maatje als ik meerdere maatjes zou hebben.  Hier hangt natuurlijk stickertje op welke maat het is


4)  Hiernaast heb ik dan nog een boekje waarin datum na datum alles met foto instaat wat ik gemaakt heb.  De foto is vaak een collage van foto's ervan ;)  Ik noteer ook soms opmerkingen hierbij.
Ik zit ondertussen aan nummer 114 en ik zie echt gelukkig toch wel dat ik groei in wat ik maak!  Mijn eerste stuks, denk ik nu, ocharm heeft Emmy daar in rondgelopen :)
(Note : 114, hier zitten ook handtasjes, oorringen (per batch :) een nummer), popjes, vlindertjes, ... maar toch is het al heel wat é terwijl stuk 1 maar van 19/09/2012 is)

Voilà dit is een uitgebreide mss voor jullie saaie vertelling van wat ik nu allemaal doe! :)
Ik ga nu vlug verderdoen!

4 opmerkingen:

 1. Oké, mocht je nog tijd over hebben, hier valt nog héél wat te klasseren ;)
  Lol... ik zit ondertussen aan stuk 108, begonnen in november 2012.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Daar had je me even liggen... helemaal afgeleid van het echte probleem: is goof de reparateur van dienst of ga je je machien nog ergens binnen steken? Ik hoop dat er een oplossing uit de bus valt - kom je dan vrijdag?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gov is inderdaad de reparateur van dienst maar zal ze waarschijnlijk nog eens binnensteken om terug te herstellen...

   Ik kom waarschijnlijk niet vrijdag want denk dat ik nog geen oplossing zal hebben voor mijn naaimachine (en zie het niet zitten om eentje te huren). Ik zie het nog wel. ;)

   Verwijderen