vrijdag 10 april 2015

Het is altijd lente in de ogen van stralende kindjes!

Het is altijd lente in de ogen van .... stralende kindjes!  Hebben jullie dat ook?  Uren en uren aan een stuk met een liedje in je hoofd zitten en zingen maar...  Je kan het liedje niet afzetten.  Meestal is het ik heb een vriend van maya of princessia of iets anders wat de kindjes hier zingen maar deze week met het mooie weer was het bij mij : " Het is altijd lente in de ogen van de tandartsassistenten..." het zal wel aan het mooie lenteweer liggen.  Ik toverde echter de lente in de ogen van mijn kindjes door een jurkje en een hemdje te maken.

Ik had nog een stuk kussensloop van de action om te verwerken met wat restjes.  Ik knipte mijn voorpandpatroondeel in stukken en creeërde zo een nieuw voorpand.  Simpel, snel en vrolijk!  Ik maakte op de groei een 98 en je ziet het wel.

Het hemdje is gemaakt met een stofje van de veritas en paspel die ik hier in mijn bak vond.,  Iets, minder simpel, iets minder snel, wel vrolijk.  Het patroon komt uit zo geknipt 2.  Ik snap meestal halverwege nog steeds niet waar we naartoe gaan... Pfew... ik zoek liever een eigen werkwijze uit elkaar dan iets klakkeloos volgen hoor... maarja, eindresultaat is wel tof geworden vind ik.  Het mocht wel iets ruimer... Nochtans een 68 voor ons ventje die soms nog 62 draagt.

Beiden straalden van plezier!  En ik placeerde me met mijn naaimachine buiten en genoot!
MEER VAN DAT!

5 opmerkingen:

 1. Oh Lotje, dat hemdje! Hij is echt om op te eten! En het jurkje van Emmy, zo mooi! Ze stralen echt allebei!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Twee schoon naaisels, maar ik ben vooral dan van het jurkje... heel knap gecombineerd vind ik dat!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ze zien er allebei super uit! Heel tof gedaan.

  Creatieve groetjes,
  Het hele Veritas-team

  BeantwoordenVerwijderen