zaterdag 14 maart 2015

Stof op zolder

Stof op zolder!  Neen hier thuis ligt mijn stof niet op de zolder maar overal wat verspreid in huis en voornamelijk in Warrekes kamer in een veel te klein rek.  Maar Stof op zolder is de naam van de webwinkel van een kennis van ons!  Super toch iemand die je goed kent die verhandeld in iets wat je heel graag koopt, en als je dan stof koopt dat het aan huis wordt geleverd met een gezellige babbel en vrolijk spelende kindjes inclusief!  Zalige stofjes!  Kijk zelf maar eens http://stofopzolder.be/

2 van die zalige stofjes gebruikte ik al toen ik de zomer rook, het zonnetje voelde en mijn ogen de stralende zon koesterden.  Ik maakte namelijk 2 zomerrokjes, eentje voor mezelf, jawel nog een poging voor mezelf, en eentje voor mijn 3jarige spring-in-het-veld!  Het zijn simpele rimpelrokjes, bij mij met rits want mijn stofje is een superzachte viscose die niet rekt, en eentje voor Emmy zonder rits omdat het tricot is.
Hoe kiezen jullie stof?  Bedenken jullie eerst een project, wat je zal maken en kies je dan bijhorende stof?  Bij mij gaat het meestal andersom ik zie een stofje en vrijwel instinctief wordt het in mijn hoofd in een vorm gegoten, een rokje, een jurkje, een broekje, een hemd!  Moest ik zo snel kunnen naaien als de kledingsstukkken zich in mijn hoofd zich vormen wauuuww dan zou ik hier geen berg stof hebben liggen denk ik, en ook geen ellenlang to do lijstje :)  Maar het blijft toch zalig zo'n overvol naaihoofd!  Ik heb nog steeds geen spijt dat ik 2 jaar geleden deze nieuwe hobby startte.
Helaas (vooral voor onze portemonnee) zie ik ook vaak stofjes die gewoon ook zalig prachtig wegdromend zijn zonder al enig einddoel... die belanden dan in het veel te kleine rek natuurlijk!  En dan vaak heb ik wel een project die moet gemaakt worden en ga ik eens shoppen in mijn kast ;)
Maar nu dus mensen niet gaan shoppen in jullie kast maar shoppen op zolder en dan kan je ook starten met jullie op die zalig warme zomer gaan voorbereiden!

Hieronder onze eerste zonnige foto's! En zwieren maar!!!

(ik moest rennen om op de foto te geraken aangezien manlief niet thuis was en de timer nogal snel timed... :) ) 

1 opmerking: