vrijdag 16 september 2016

LUKA - nieuw patroon!

Ondertussen ongeveer 4 jaar geleden startte ik met naaien.  Ik ging naailes volgen vanaf september maar mijn mama bracht haar huishoudmachientje al eens binnen en zei "hier aan en uit, zo draden, en voilà probeer maar".  En dit deed ik.

Ik begon met een rokje voor Emmy :

 Het rokje was zeker lang genoeg :D

En zo "brielde" en probeerde ik maar verder.
De naailes ging iets te traag voor mij, ik ben heel leergierig en dus werd het internet heel vaak geraadpleegd.
Patroontjes dat was vaak een andere zaak, al van in het begin paste ik ze aan, tekende bestaande kledij over en maakte het na.  En al doende leert men.
 

 

 

Ook van fouten leer je!
 

Op den duur zette ik me voor een berg kleertjes van de kindjes en begon ze na te meten.  Ik maakte zo een eigen tabel en daarmee kon ik mijn eigen patronen tekenen.
Patroontjes voor kindjes van 0 tot 24 maand zijn er niet echt veel.  Oké, misschien kunnen ze de kleren iets minder lang dragen, omdat ze zo snel groeien, toch vond/vind ik het zalig om mijn kleintjes in iets zelfgemaakt te zien.

Een pyjama maken was de volgende uitdaging.  Eentje zonder voetjes, ja dat ging.  Maar ik wou persé eentje met van die snoezelige voetjes aan.

 

Er passeerden een aantal versies waaronder versies waarvan de voetjes niet in de voetjes pasten :), of het allemaal nogal nipt was, ... maar ook goeie versies.
De patronen van de goeie versies hield ik bij en ze werden vaak opnieuw gebruikt voor kadootjes of voor de shop. 

 


Velen van jullie volgden vorig jaar mijn eerste "patroonavontuur" met de schatkaart.  En ik kreeg de smaak te pakken, of eerder nu durfde ik echt de stap te zetten om mijn passie voor patroontjes aan de buitenwereld te tonen.  Ik volgde mijn dromen en richt samen met mijn man Little Dreamers op.
De LUKA is het eerste patroon, een allround pyjama van maat 46 tot en met 92.  Er is een standaardversie met enveloppehals, sluiting aan de benen en met voetjes uiteraard.  Maar je hebt ook de keuze tussen superveel andere opties, zonder voetjes, korte broek, korte mouwen, ...
De patronen zullen enkel online via pdfpatronen verkrijgbaar zijn op de site van ldotco.be waar we een deeltje voor de patronen zullen reserveren.

En zo is de LUKA geboren, een ode aan mijn vader Luc, mijn vaste beschermengel als het om dromen najagen gaat.

En over engelen gesproken, de testers ben ik enorm dankbaar voor de steun, verbeteringen en alle mogelijke hulp.
Bedankt Majella van madebymazella.blogspot.be
Bedankt Tine van piepow.blogspot.be
Bedankt Karen van magnifieka.blogspot.be
Bedankt Sarah van khadetjes.blogspot.be
Bedankt Anoeska van pinkbubbels.wordpress.com
Bedankt An van www.nononsonsmoms.be
Bedankt Esther van vanjansen.blogspot.be
Bedankt Griet  van emmaenmona.blogspot.be

Bedankt Govanni Naessens, lieve kindjes, zusje Elien, meme, oma ... voor alle andere ondersteuning. Zonder jullie had ik nooit de stap durven zetten.  Jullie zijn mijn houvast!

Voilà zi!  Het staat online!www.ldotco.be is the place to be! En op facebook : Littledreamers kan je ons liken om gemakkelijk up to date te blijven!


Hopelijk genieten jullie van het patroon zoveel als ik doe, veel succes en laat al die leuk variaties maar zien!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten