dinsdag 9 februari 2016

4jaar!!!

4 jaar is ze vandaag op 9 februari geworden!!
Wat vliegt de tijd, zot zou je daar soms van worden.
4 jaar is ze al in ons leven, vol met een lach, een traan en wat snottebellen
nooit zou je nog een leven zonder kunnen voorstellen.
Al meer dan 4 jaar hebben we ze in ons hartje gesloten,
het was 1 van de beste lotjes dat we konden uitloten!Hier waren we nog vol ongeduld aan het wachten op haar komst.  Enerzijds lijkt het al eeuwen geleden, maar soms lijkt het de dag van gisteren.


Ze is een tip top zotte lieve leuke flinke meid en zondag vierden we al haar feestje.
Zotter dan zot was ze, maar voor 1 keer mocht dat wel want zij was het middelpunt van belangstelling en ze mocht kaartjes uit de brievenbus halen, pakjes opendoen en natuurlijk taart eten!!
Nu de taart op zich was iets speciaals.  We maakten samen biscuit, Emmy stond eindeloos te kloppen en mixen in het beslag en ze maakte de perfecte biscuit!  (Ze vertelde helaas wel aan iedereen op het feest dat mama bij de eerste gemist was en dat de eerste voor de vuilbak was... :) )
En dan moest ze net voor het slapen nog haar Elsabarbie zoeken, fronsend van "wat-ga-je-daar-nu-mee-doen, zou-je-niet-beter-voortdoen-aan-de-taart???" gaf ze mij de barbie en ging toen met haar schoonheidsslaapje doen.
Intussentijd moesten papa en mama de taart nog afwerken....

Net zoals ik de weken ervoor al bezig was om onze tenue's klaar te maken (straks meer erover), moest ik hier nu ook een complete tenue fabriceren.  Een rok, een cape en een sjaal...
Ik vertrok van witte en blauwe rolmarsepein en rolde die open.  We plooiden, legden en prutselden dat rond de biscuits die we al in lagen gestapeld hadden.  Tussen de biscuits smeerden we een mengsel van opgeklopte room, griekse yoghurt en framboosjes.  We sneden een gaatje in de midden en plaseerden Elsa in de taart.Eerst de rok erond draperen en daarna de cape.  De sjaal en de sterretjes werkten het geheel af.  Onze Elsa was klaar en wat keek Emmy nogal naar de taart!  Hoe, wat en waarom zat haar barbie nu in een taart?  :) (broer en zus gniffden naar elkaar)  Maar mooi vonden ze het ook wel.

De tenue's voor het verjaardagsfeest blog ik dan een andere keer over. ;) 

1 opmerking: