donderdag 12 februari 2015

Carnaval!

Mijn meisje haar eerste verkleedpartijtje nl carnaval op school vond ik iets heel speciaals!  Dus dat verdiende iets heel speciaals!  Het idee zal al een tijdje in mijn hoofd.  Ik vertrok van de cape die ik ooit nog voor haar had gemaakt omdat ze daar regelmatig mee in huis rondloopt als een echt koningin! De gouden kroon die ik haakte voor haar verjaardag zou daar ook bijpassen dus simpel ik had alleen nog een kleedje nodig!!  En kleedjes zijn nu toevallig 1 van mijn lievelingskledingsstukken om te maken.  Ik wist dat ik ergens nog een stuk wit gordijn had van dezelfde gordijnstalen die ik ooit kreeg en ik vond toevallig op bol.com "gouden" stof!
Ik wou een simpel wit bovenstukje met pofmouwtjes zoals in de june bug dress die ik eerder al eens maakte.  En ik zou er een gouden rok met een 2de gouden rok met opgetrokken stukken alla Belle van Belle en het beest bovenop.  Helaas maakte ik een denkfout, die ik niet zou gemaakt hebben moest ik eerst naar foto's van de rok van Belle gekeken hebben in plaats van uit mijn hoofd maar iets doen,   Ik maakte de 2de rok erboven dezelfde lengte als de eerste.  Bij het optrekken/fronsen van de rok op een 4tal plekken bleek hij veel hoger uit te komen dan verwacht.  Ik moest dus die bovenrok veel langergemaakt hebben...  Na de eerste teleurstelling en een ongeruste echtgenoot die het supermooi vond maar aan mijn gezicht zag dat dit niet zoals het in mijn hoofd zat was, bedacht ik een andere oplossing.  Ik stikte er nog maar een rok onder met dezelfde stof zoals het bovenstuk.  En ik stikte als versiering wat stikjes op.  Het bovenstuk en de 3de onderrok bestikte ik door de gouden wol waarmee ik het kroontje had gemaakt te overstikken met een kleine zigzagsteek, waardoor de gouden accenten heel duidelijk uitkomen!
Yoehoe!   Eigenlijk was ik wel tevreden dan met het eindresultaat, al was het dan niet wat er in mijn hoofd zat :)  Het eerste carnavalsjurkje was dus toch een succes en al zeker bij Emmy die glunderde toen ze al het goud zag.  Ze pronkte er zelfs mee in de klas en liet alle aandacht die ze kreeg gewoon toe in plaats van als een gek te gaan rondlopen, dus ze moet wel onder de indruk geweest zijn! :)
En een glunderend kind is goud waard! :)
De beloofde foto's van de leggingskes voor Warre.  Ik maakte ze met het patroontje van Emma en Mona.  Ik vind ze wel wat klein vallen want ik maakte maatje 68 en dat past perfect, terwijl hij normaal nog steeds maatje 62 draagt.  Maar zelf vind ik het mooie aansluitende perfect passend superleuk en mooi!
Ik maakte eentje in gele tricot en eentje in "de ouderwetse stof" waarvan ik helemaal niet meer weet van waar ze komt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten