zondag 1 juni 2014

Vosjes!

Ik denk dat ik nog nooit zolang over een bepaald projectje nadacht!
Voor Emmy hadden we tuttendoekjes of doudoutjes van Lilliputiens, Walter de draak.  Emmy en haare walter zijn ondertussen dolverliefd, misschien zit de tut die aan de staart geknoopt hangt daar voor iets tussen ;)
Voor onze kleine spruit op komst wouden we ook zo'n mooie doekjes, helaas zijn ze bij Lilliputiens veranderd van doekjes en vonden we onze gading niet meer...Ik besloot ze zelf te gaan maken, en ik tekende iets uit met een vosje.  Ik vond zoiezo het vosje van Inge Snuffel altijd al prachtig dus wou daar een variatie op maken.

Het doekje van Emmy bestaat uit een dubbele lap met lange staart waarop bovenaan in de midden een drakenhoofd opgenaaid staat.  Dit is dan sterk vereenvoudigd uitgelegd, maar daar komt het op neer.  Dus die lap en staart waren eenvoudig, maar het hoofd van de vos moest worden ontworpen.   De zoektocht naar de passende stof was ook niet simpel, want ik wou het zachte nickyvelours in de perfecte kleur vinden, geen oranje, geen rood, maar iets ertussen :)
Ik vond het uiteindelijk op het stoffenspektakel!  JOEPIE!
Ik kocht als hulpmiddel uiteindelijk toch ook het boek "Feest in het knutselbos" omdat ik niet 100% zeker was over hoe ik het hoofd mooi in elkaar moest steken.  Maar ik bleek juist te hebben nagedacht.. (er was dan ook veeeeeeel tijd overgegaan)
Het is trouwens een prachtig boek!

 

Ik had 2 schetsen uitgewerkt en uiteindelijk werd 1tje uitgekozen en verder uitgewerkt.  Op 1 weekend was het boeltje samengestikt :)  dus de lange denktijd wierp wel zijn vruchten af!  Ik moest eigenlijk geen schrik hebben om eraan te beginnen.


Ik ben trots op de doekjes.  Ze zijn wel allemaal uniek op zich :) komt ervan als je werkt met nickyvelours die bij het stikken alle kanten opkruipt en ook met de hand naaien zorgt voor variaties in afwerking :)Zoals Emmy hebben we nu 6 doekjes klaarliggen voor onze kleine spruit!

1 opmerking: