donderdag 19 december 2013

2014 Here I come!!

Ik weet het we zijn nog maar halverwege december en ik ga nog genieten van elk restje 2013 maar toch wordt 2014 een topjaar voor ons!  Na ietswat veel stress en spanning gisteren het goede nieuws gekregen dat ik de job waar ik voor solliciteerde heb!  Zo blij!  Zo'n ongelooflijke last die van ons afvalt!  Ik ben sedert begin november echt werkloos, stuurde al zeker 60 spontane sollicitaties die allemaal niets aan te bieden hadden, en dit was de eerste passende job die mij dan ook nog eens sterk interesseerde!  Dus hoera hoera!  Ik mag starten op 6 januari!  En of ik nog tijd over zal houden om te naaien, vraagt u?  Tuurlijk! Het is een parttime job zodat ik net als mij mama er voor Emmy'tje kan zijn en zoals ik het afgelopen jaar heb geleerd, ook voor mezelf kan zijn!!
Bedankt aan iedereen voor alle steun, duimen en kaarsjes!!

Ik weet dat het allang geleden is dat ik een creatie postte maar geloof me mijn naaimachine staat niet stil, mijn patroonrol wordt heel wat van en op de tafel gedragen, de haakpen draait op volle toeren maar helaas is alles nog niet voor het grote publiek bestemd, want er zitten veel kadootjes tussen.  Dus even geduld!

Ik heb onlangs ook een supermadam leren kennen.   Iemand nam contact op me na het zien van Gov's kaptrui om samen een patroon uit te tekenen en haar op weg te helpen.  Ik kreeg echt schrik toen ik zag welke mooie dingen ze al gemaakt had, en ze was eigenlijk al gewaarschuwd dat ik een verstrooide professor ben door de kap die ik toen omgekeerd aan de trui had gezet.  Maar echt we hadden beiden een ongelooflijke droge mond (ondanks de glazen water) van al het gebabbel!  Tussendoor maakten we nog eens een patroon aan de hand van een trui die ze meehad en het patroon van de burda kaptrui.
Helaas pindakaas, we gingen ergens de mist in, vertrouw nooit bestaande patronen zeg ik dan, want de trui was toch iets te wijd, iets te kort, zak iets te groot.  En de kap, wel dat was het enige die goed was, maakt nu dat dit het enige was dat ik volledig zelf getekend had :)  Alle fouten waren wel verklaarbaar na wat zoekwerk, want we hadden we moeten aanpassen aan het bestaande patroon (leek ons toen al verdacht)  maar om mijn fout goed te maken, besloot ik zelf een patroon te tekenen.  Ik liet ze haar ventje opmeten en ik mat Gov op en tekende een basistrui aan de hand van die maten die normaalgezien perfect zou moeten passen op de opgemeten persoon.
Hier ligt alvast stof klaar om een nieuwe trui te maken voor Gov!

Ik zal misschien ook vermelden dat ik aan het sparen ben :) wie weet... voor een silouette cameo.  Ik zag al op andere blogs perfecte uitgesneden flockvormpjes en begreep nooit hoe dit mogelijk was dat zij nog precieser en fijner met een schaartje konden knippen.  Bleken ze dit met een snijtoestel te doen!  Ik mocht het al uittesten bij het mevrouwtje die ik leerde kennen via de kaptrui en waaaaauuuuw!  Super!  En aangezien het de periode is om te sparen (hmmm...) mijn verjaardag, kerst en nieuwjaarscentjes, ... groeit mijn potje al aardig!  Ik ben alvast een figuurtje aan het tekenen om op Gov's nieuwe trui te zetten met het nieuwe toestel :)

4 opmerkingen:

 1. Hé meid, wat een goed nieuws! Een dikke proficiat hé.
  Lol, en die cameo, naja, dat is leuk speelgoed hé... Misschien in de gaten houden of er nog een groepsaankoop komt -als je tot dan kunt wachten uiteraard- want dat scheelt wel een serieuze duit!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. :) dank je! Ben heel blij!
   Waar kan ik vinden of er een groepsaankoop komt?

   Verwijderen
 2. Tof hé, heel blij voor jou. En die cameo zit ook in mijn hoofd, maar een overlock ook, dat wordt moeilijk kiezen. Of langer sparen :-) Of we kopen de cameo tesamen en elk mag hem een weekje in huis, wisselen op zondag, met een heen-en-weer-schriftje :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. :) :) grappig oplossing voor je kiesprobleem! Je mag de cameo zeker komen uittesten als hij hier staat te pronken! ;)

   Verwijderen