donderdag 28 november 2013

Winterse sferen

Winterse sferen, warme haarden (euh verwarmingen), fleecedekentje en lekker lang in de zetel nestelen in je pyjama!!!
Pyjamaatjes, laat dat nu zijn waar ik al een tijdje aan zit te werken.  Ik heb gezwoegd en getekend, geknipt en gestikt en ik ben trots om u mijn enige en eigenste, unieke LdotCoPyjamaatjes te tonen!  Alhoewel uniek, het is een simpel pyjamaatje met voetjes en drukknopjes langsheen de beentjes maar toch tekende ik ze volledig zelf aan de hand van mijn matentabel, mijn kinderboek, mijn gezond verstand (dat klein celleke ;) ), en mijn rolle patroonpapier.
Ook het kleine mutsje dat ik eerder overtekende van Emmy's eerste mutsje is van de partij!

Ziehier mijn eerste combinaties met een fel voetje ;)
  


Ik maakte drie versies 62 waaruit een vriendin kon kiezen.  Ze koos de lieflijke maar toch stoere roze bambiversie en de andere kan je dus hier terugvinden : http://ldotco.blogspot.be/p/mijn-creaties.htmlDit kleintje maakte ik voor een andere vriendin die gauw bevalt.  Ze koos zelf haar stofje en voor haar grote schat (zelfde leeftijd als Emmy) maak ik binnenkort nog een 2-delige pyjama.  Ik ga eerst de jongen nog gaan opmeten voor de perfecte pyjama, maar binnenkort is ze gaat ze in bevallingsverlof en heb ik daar nog 2 weekjes tijd voor! :)
Ik maakte voor de lol ook eens een 92 voor mijn grote kleine pruts!  Zelf vond ze het alvast geslaagd!Ook grote beer mocht profiteren van de zachtheid van de pyjama :)  Ze ging zelf in die positie op grote beer gaan liggen, het bleef gelukkig maar bij knuffelen ;)


Ik maakte een 92 alhoewel ze nu nog 86 draagt, maar vind het altijd zo'n zonde om het maatje zelf te maken, liever een groter dat ze nu al kan dragen en nog lang kan dragen :)

Even een vergelijking tussen groot en klein :)De stof komt van roos en violet wat een heuse onderneming was.  Ik was terug nogal verstrooid en eindigde met 2 keer dezelfde bestelling, gelukkig was de dame zo vriendelijk ééntje te schrappen :)

4 opmerkingen:

 1. supercute, je zou er nog een kleintje bij voor overwegen (maar met 3 pagadders zijn we redelijk compleet denk ik) :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. oooh, die pyjama'tjes zijn super!!
  Maak je er ook op bestelling? Hoeveel voor een pyjamatje, vb. maat 68?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je! :-) Glunder! Tuurlijk wil ik dat maken! Ik stuur je een facebookberichtje.

   Verwijderen
 3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen