donderdag 21 november 2013

Testing fase

Na al het patroongeteken van de laatste tijd, had ik ook wel weer zin om dingen effectief in elkaar te steken.  Ik weet niet meer met wie ik het er onlangs over had, maar het is toch ongelooflijk om uit een rechte lap stof een kledingsstuk te maken?  Is toch eigenlijk een ingenieus iets niet?  En ik ben blij dat ik daar toch iets wat van bak ;)

Dus het was tijd om mijn zelfgetekende overgooiertjes en mouwtjes uit te gaan testen.

Testjurk 1 :
- Eigen versie van de klassieke A-lijn overgooier met sluiting achter en mouwtjes.
- Korte basis fronsmouw
Ik pimpte het geheel wat op met glitterdraad, tailleriempje en strikjes en hopla de winterjurk is geboren!

Enkele opmerkingen :
- Van de sluiting achter ben ik nog steeds niet echt tevreden.  Zo moeilijk om dit perfect correct zonder rimpeltje of scheef streepje tot een goed einde te brengen...  Blijven oefenen zeker?
- Het drukknopenprobleem van eerder is trouwens opgelost.  Het bleken "flutspokkers" te zijn!  Ik had die eens meebesteld op stoffen.net met wat stof.  De gewone Prymversies van de veritas werken wel heel goed.  En Gov vond ook een systeem met zijn schroevendraaier (tournavies :) ) om ze iets minder te doen spannen want in het begin krijg je ze soms niet goed open vind ik.

De winterjurk :


Stof : Verkempinck
Glitterdraad en drukknopen  : Veritas

Dit was trouwens mijn eerste versie van dit patroontje.  Al geleden van eind december 2012.
Nu met mijn patroontekenkunsten geperfectioneerd of geprobeerd toch :)


Testjurk 2 :
- Bovenbasiscorsage tricot
- A-lijn basisrok voor aan jurk, de fronsversie
- Basiskapmouwtje met frons


Opmerking :
Voor het basiskapmouwtje gebruik ik nog steeds haar versie want dit is echt een perfecte versie!  Ik knipte het patroontje echter nog open om frons toe te voegen.

Het bloemetjesjurkje :


Bloemenstof : Sjiekebiele
Rode stof : Ikea
Beenwarmers : breisels van mijn zus
T-shirt en kousebroek : vroeg sintkadootje van meme
Ps: Dit weekend glunderde ik in mijn vel!!  Ik kreeg namelijk het compliment dat ik heel mooie verfijnde kleertjes maak anders dan anders!!  Yoehoe!!  Echt waar dit deed echt deugd om te horen, want was nu net dit mijn grootste paniek dat ik niet verfijnd of netjes werk.  En ik probeer er ook echt naar te streven om anders te zijn!  Blij dat me dit toch lukt en zo overkomt!  Hopelijk blijft dit nu even hangen in mijn hoofd en geloof ik het voor even!

4 opmerkingen:

 1. Schrijf het op een briefke en hang het boven uw naaimachien :). Je maakt echt leuke dingen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je! Komende van een "madam" die prachtige dingen maakt apprecieer ik je complimentje wel! ;) (kgaat erbij schrijven op mijn briefke :) )

   Verwijderen
 2. I agree! Een en al bewondering voor waar je al staat, heel wat verder dan ikke, met ongeveer evenveel naai-maanden op de teller als ik me niet vergis. Groetjes en dikke duim van je Zelvegemakt-buurvrouw :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ohh hey! Ik ben je kaartje kwijt, maar kon je via Greetje op facebook vinden! Je was de beste Zelvegemakt-buurvrouw die ik kon wensen! :-) Je maakt zelf ook superdingen! Emmy is nog steeds gek op sokje :-)

   Verwijderen