zaterdag 13 december 2014

Brrrrr brrrrrr...

Brrrrrrr... koud! Koud!!  Oké, de winter op zich en de kou vind ik niet zo erg!  Het is de zomer niet, maar de wintersfeer heeft ook zijn charmes.Maar waarom moet die natte winderige herfst daartussen zitten? Brrrrr koude wind! Brrr natte voeten (dat ligt voornamelijk aan mijn eigen en de schoenen die ik aandoen ;) )
Soit!  Ik had het al eerder eens koud : Koud koud koud... toen ik een winterjas aan het maken was.  Van de stof van die winterjas had ik nog een restje stof over. Ik maakte er al een cape voor Emmy & Warre's nichtje Syenna mee, maar het restje was blijkbaar eerder een rest dus ontwierp ik een patroontje om daar iets mee te maken!  Ik zag ergens in een vitrine een okergele jurk gecombineerd met een blauw kolletje en dit smolt samen met een patroon die ik in LMV (la maison victor) had zien passeren nl. de birdiedress.  Ik paste het patroon iets aan en tekende het aan de hand van mijn basispatroontje en kon zo nog drie jurkjes maken!  En nu is de stof op! (allé op een klein vierkantje dat ik uiteraard nog steeds niet kan weggooien)

Dit is de jurk!  Voor Emmytje nog een beetje te groot (zie je aan het halsje), maar ze kan er dan zeker nog heel de winter in!

Stof : Gekookte wol Verkempinck & tricot verkempinck!

Ps: ik heb ietswat gevloekt tijdens het maken van de jurkjes want ten eerste als ze niet voor mezelf zijn wil ik ze nog perfecter maken.  Ten tweede die wol is nogal dik en meerder lagen zorgden soms voor een worsteling van mezelf, de stof en de naaimachine.  Ten derde ik naaide nog veel met de hand en ik haaaaaaat :) naaien met de hand!  Ze zijn niet perfect genoeg naar mijn zin maar ze zien er gelukkig wel mooi uit en Emmy vindt het een superleuk, warm jurkje!
In Emmy's jurk stak ik een gewone rits in, maar in de andere 2 een blinde rits!  Achteraf een beetje spijt van want de blinde rits komt veel mooier uit (of net niet :) want ze is niet te zien :) )

Geen opmerkingen:

Een reactie posten