donderdag 9 oktober 2014

Vosjes hier en vosjes daar!

IK LEEF NOG!!!  ja, al zou je het niet zeggen als je me ziet met mijn grote verkoudheid momenteel!  Mama is een beetje ziek en haar neus is een beetje roze zegt Emmytje :)  Gelukkig springt mijn mama, oma dan direct in de bres om ons alle 3 te verzorgen!  De liefste oma van de hele wereld!!
Ik wou nog een paar dingen tonen die ik nog maakte toen ik zwanger was en waar ik nu heel blij mee ben!

1) babynestje
Via de handleiding babynestje van Emma en Mona maakte ik het babynestje en zalig handig is dat ding.  Warreke slaapt nu al een 2tal weken ingewrapt in z'n bedje in z'n kamertje.  Maar aangezien een donsdekentje not done is bij een baby en onze kleine man ook graag iets op z'n hoofdje heeft is dat het perfecte ding om hem in te leggen.


Stof : verkempinck en Sjiekebiele
Patroon : Stof voor durf het zelvers


2) Maxi Cosi hoes
Van de restjes van het babynestje maakte ik een maxi cosi hoes!  Ik vloekte wel serieus want amai wat een rare en onduidelijke tutorial.  Vele keren mijn man zijn gezond verstand nodig gehad om te weten welk stuk waaraan hoorde, maar het lukte en het zit ineen.
3) Een parklegger
Ik maakte ook nog een simpele parklegger en appliceerde er een vosje op.  Gebruikte hiervoor voor de eerste keer wattine! (wat een onhandig maar superzacht naai-ingrediënt :) )


Stof : Veritas
Patroon : zelfgetekend (is ook maar een rechthoek met een rechthoek in é ;) )

Ps: als je goed kijkt dan zie je dat het dezelfde stof is als Emmy's boekentas :)  Ik maakte namelijk haar boekentas met de resten hiervan.

4) Kussentje
Aangezien wij buikslapertjes hebben en onze meid nog steeds met haar buikkussentje in haar bedje slaapt moest ik een ander maken voor Warreke.  Met een lapje van de veritas was dat snel gefixt!Stof : Veritas
Patroon : Zelf (ook maar een vierkantje é)

5) Olifantspeeltje
Met de restjes van het kussentje, wat krakend kadopapier en prymdrukknoopjes maakte ik nog een olifantspeeltje.  Het keren van de slurf werd door de iets geduldigere manlief uitgevoerd want anders zou het olifantje in plaats van mooi in het park achteraan de tuin zijn gegooid geweest zijn :)6) Tuttenkoordjes.
Met een mooi biaislintje die ik hier in mijn bak vond, een klein stukje zwarte elastiek en nijpers van Sjiekebiele maakte ik heel snel 2 tuttenkoordjes!7) Dekentje of "sjarseke"
Een dekentje voor Warreke mocht ook niet ontbreken é!  Ik vond mooie flanel ergens online, mijn geheugen laat me in de steek waar. En ik combineerde het met het nickyvelours dat ik nog had van de vosjes!  Lekker zacht dekentje was klaar!  Ik maakte het wel supergroot zodat hij er zeker nog mee tot z'n 16de verder kan :DZoals je zag in de titel en ziet aan alle gemaakte stukken, het thema bij Warreke is vaak een vosje :)  Waarom?  Geen idee :)3 opmerkingen:

 1. Vosjes of niet, ik vind ieder stuk prachtig!
  Wat heb je stevig doorgenaaid voor je kleine vent :)
  --Enne... nota aan mezelf: to-do-lijstje aanpassen en dit kereltje wat hoger katapulteren ;)--

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel! :)
   Haha met mijn kereltje katapulteren!!! :) Ik verwacht niets hoor lieve meid! Ben al iedere keer gecharmeerd met je leuke lieve opmerkingen!

   Verwijderen
 2. Wauw, wat een creativiteit!
  Dat heb je super knap gedaan!

  Vele creatieve groetjes,
  Het Veritas-team

  BeantwoordenVerwijderen