dinsdag 19 augustus 2014

Van gordijn naar broek!

- Van gordijn naar broek!
Ik lig hier allang met het patroontje van de jacokbroek van de fantastische Mamasha, maar eerst moest mijn dochtertje binnen de maten groeien!  En ja hoor, eindelijk of oei nu al, zit ze in maatje 92 en kon ik een broekje maken.
Ik testte het voor de eerste keer uit zonder zakken en met nepgulp en in een teststofje.  Het teststofje, en de gordijn zijn de link van de titel want ik gebruikte een restje stof van de nieuwe gordijnen van mijn zus.  En voor het extra retro-effect naaide ik met geel accentjes op de broek!  Onze grote meid is er alvast supercool in en ik denk dat er meer van die broekjes zullen volgen!Patroon : Jacobbroek
Stof : Gordijnoverschotje

- Een tijdje geleden maakte ik t-shirt voor de papa, ik weet helemaal niet of ik daar al over blogde.  En Emmy vond dat dat precies een mooi stofje want toen ze het zag liggen in de kast vroeg ze, ongelooflijk maar waar, of ze ook een t-shirt mocht hebben in die stof. "Ook een t-shirt voor Emmy?"  Ze vroeg het zo schattig en zo lief dat ik direct aan de slag ging.
Ik vond nog een eerder gemaakte patroonstudie van t-shirtjes van maatje 50 tot 92 waarbij ik alle (of bijna allemaal) t-shirts van Emmy had opgemeten om een gemiddeld patroon te maken, en ging aan de slag.
In 1 2 3 was de t-shirt klaar.  Toen ik ze liet kiezen uit allerlei sjablonen koos ze tinkerbell en zo sneed mijn silhouette cameo een tinkerbell uit blinkie flex om op haar t-shirt te strijken.  Apetrots en megacontent deed ze de t-shirt aan en voelde zich meteen de ster! :)  Mama's schoenen maakte het geheel natuurlijk compleet.

Zie ze stralen :)

 
Patroon : Zelfgemaakt
Stof : Den beer Harelbeke

En papa in de t-shirt.

Patroon : mannenbijlage burda gecombineerd en aangepast aan bestaand t-shirt van de papa.
Stof : Den beer Harelbeke


- Nog jurkjes!
Aangezien ons meisje naar school gaat maakte ik gauw ook nog wat jurkjes in reserve :)
Ik maakte die al een tijdje geleden maar vergat die blijkbaar te bloggen.
1) het kabouterjurkje
Toen de gnomeville pas uitkwam was het een heel hype, en ik kon het niet laten om er ook een stukje van te kopen.  Ik liet het dan heel lang ik mijn kast zitten tot de hype een beetje overgevlogen was en nu was de tijd rijp!  Het jurkje is geboren!
Patroon : Zelfgemaakt
Stof  : Sjiekebiele natuurlijk


2) Ballonjurkje
Zoals je mss wel weet, of niet weet :), mijn papa (opa dus) is ballonvaarder.  Dus toen we een ballonstofje zagen, konden we dat niet laten liggen.  Het duurde een hele tijd maar ook dit stofje werd een jurkje.
Voor het bovenstuk gebruikte ik een effen stofje (van een kussensloop) om het jurkje niet te druk te maken. Ik vloekte nogal toen ik merkte dat al mijn ritsen te kort waren en aangezien Emmy bijna heeeeeeeeeeeeeeel de namiddag slaapt, kon ik er niet om gaan.  Ik prutste dan maar een beetje met een strik die ik nog overhad van de hemel van Emmy's bed en kon zo toch het jurkje afwerken.  Achteraf gezien zou ik dat niet meer doen, het heeft wel iets speciaals, maar niet in de zin van WAAAAAAAAAUWW...... maar eerder in de zin van hmm... die haar rits was precies te kort :)
Patroon : Zelfgemaakt
Stof : Verkempinck Oostende en kussensloop van de zeeman :)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten