woensdag 15 januari 2014

Slowmotion

Aangezien dit mijn eerste post van het jaar is!! 
VROLIJK KERSTFEEST 
&
GELUKKIG NIEUWJAAR!!! ;) 
blij dat de feesten weer beetje voorbij zijn...

Maar nu slowmotion...  waarover zal deze blogpost nu gaan, vragen jullie je (misschien) af?
Wel is het nu omdat ik van 6 januari gestart ben met werken (JUIJJJ, ja, echt JUIJJJJ!!) en eigenlijk niet wil toegeven dat ik nu wat minder tijd heb om te naaien, of omdat ik besef dat ik nu al meer dan een jaar geleden is dat ik voor de eerste keer iets met een naaimachine naaide?  Ik weet het niet, maar in ieder geval vloek ik soms de laatste tijd, en heb ik al veel losgetornd...  teveel naar mijn goesting.  Ik weet dat dit onvermijdelijk bij het naaien hoort, maar toch...

Plus het feit dat ik dan iets gemaakt hebt waar ik bijvoorbeeld heel trots op ben, maar er dan toch ergens iets blijkt misgelopen zijn in het "productieproces" want het begint wat foutjes te tonen achteraf.  Voorbeelden hiervan : Flock die loskomt ondanks het 60 seconden heel hard aandrukken met strijkijzer en de trui van Gov die lijkt uit z'n voegen te barsten.  Dit laatste heeft niets met Gov en meer eten tijdens de feestdagen te maken of ook niet met het patroon die mss te klein is gemaakt, neen hoor, gewoon mijn overlocksel die niet echt stevig lijkt en mijn stof die scheurtjes vertoont ter hoogte van de overlocksteek.  Is het dan flutstof? (was nochtans geen goedkope sweaterstof) Of is mijn overlocksteek niet stevig genoeg?  Als iemand raad heeft, roep maar hoor!!

Vaak zien dingen er in mijn hoofd ook mooier uit dan als ze klaarzijn.  Zoals de speelblokken die ik onlangs maakte.  Ik deed nochtans echt mijn best om heel mooi en precies te stikken en toch zijn ze schots en scheef...  (de volgende keer maak ik bollen in de plaats...)


Ik wou gewoon dat ik als ik mijn best doe eens echt iets kan maken waar ik nul fouten in heb en dat het nul kapot gaan achteraf! Potvolkoffie!!!

Genoeg geklaag :)
Foto's van wat ik nog gemaakt heb onlangs :
- Het appeljurkje had veel succes bij de mama van vriendinnetje van Emmy en ik werd dus in het werk gezet om haar verjaardagsjurkje te maken.  Emmy past het voor deze gelegenheid even..


Stof : door de mama gehaald bij Cozette
Patroon : Van Griet van http://emmaenmona.blogspot.be/ 

Hierbij een foto van het meisje zelf die staat te pronken!  Bij deze alvast een gelukkige verjaardag - Een longsleeve voor nog een ander leeftijdsgenootje van Emmy met de eekhoorntjes.

Stof : Nosh organic van http://www.roosenviolet.be/
Patroon : zelf getekend

- Ik maakte ook nog een kussen voor in de schommel van tante Kass voor als ze de kleine meid flesje heeft 's nachts!  Meer of die fantastische kleine meid in volgende blogpost!

5 opmerkingen:

 1. Ik vond het al verdacht stil daar ;)
  Hier komt het ook niet altijd zoals ik het zou willen, dus je bent niet alleen. En voor de overlock, staan de schijven genoeg aangespannen? Of juist te veel als het scheurt?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De wat? De schijven... :) Chineeeeeeeeeeeeeeeeessssssssssss.... kzal dat maar eens vragen in de winkel de volgende keer! Bedankt voor de tip!! Normaal zou dat toch moeten lukken é, enkel overlock zonder nog eens te stikken met de naaimachine? (voor tricot en sweaterstof dan toch...)

   Verwijderen
  2. Ja, als de spanning goed staat wel ;)

   Verwijderen
 2. De speelblokken zijn Syenna haar eerste echt speelgoed dat ze kan vastnemen en mee schudden. Dus zeker geslaagd. :-D
  Groetjes tante kass

  BeantwoordenVerwijderen