dinsdag 9 september 2014

En nu?

En nu?  Dat dacht ik toen ik aan het zoeken was naar een tenue voor aanstaande zondag, de babyborrel van ons Warreke.
Ik maakte eerder al een t-shirt/polo'tje toen ik nog zwanger was, maar ontdekte nu dat ik geen truitje had voor erbij...  En natuurlijk is het niet gelijk welke é!  Neneen, een oranje moest het zijn!
Ik vertrok de zaterdagvoormiddag hier naar "de winkels" op zoek naar een oranje trui.  "De winkels" zoals Emmy zegt, bevatten een hema, een prémaman, een c&a, een jbc, een bel&bo. Dus ik moest daar toch wel ergens een trui vinden!! Liefst ook eenzelfde voor Emmy...
Groot was mijn verbazing toen meer dan de helft van de winkels gesloten waren!!!  Ik keek aan de deur naar de openingsuren, en ja hoor, normaal waren ze open de zaterdag!  Ik keek al heel kwaad naar de gesloten deuren, moesten ze net nu kiezen als ik-sluit-eens-op-een-zaterdag-dag.  Tot plots het tot me doordrong...we waren helemaal geen zaterdag...het was al zondag...  Ahhh ja, die zwangerschapsdementie die ik blijkbaar overgegaan in vermoeidheidsdementie :)
Nuja, ik had geluk de bel&bo die was wel open. En ja oranje te zien van ver!!  Helaas enkel te grote maten.  Voor Emmy vond ik wel een maatje 110, een kort bolero'tje wat dus eigenlijk wel past voor Emmy ondanks dat ze 92 draagt.  Enkel de mouwtjes moeten opgesloofd worden, en het is iets te breed achteraan, maar dat lijkt niet te storen.  Zeker niet wetende dat ze die trui toch maar de eerste 5minuten zal aanhebben.  Voor Warreke was het natuurlijk een ander paar mouwen... Geen jongenstruitjes in oranje en al zeker niet in maatje 56.  Maar wat doet een echte naaister, ze kijkt verder dan de kledingsstukken, ze kijkt naar het aanwezige materiaal.  :)  Ik vond een trui maat 116 met frullekes bovenaan, maar met heeeeeeel veeeeeel stof zonder naden!!!!  YOEHOE!!!  3euro!  Die ging eraan die trui!  Voor 7euro in totaal had ik 2 truitjes!  Nu nog tijd om het truitje te maken! :)
Gelukkig heb ik in mijn map zelfgemaakte patroontjes voor t-shirtjes, en ik gebruikte dit maar dan zonder de uitgeschuinde zijkant!  Ik behield de onderboord van de trui, en zelfs 1 zijnaad.  Ik knipte 2 mouwtjes uit de grote mouw en hopla, met de overlock aan elkaar, de hals en de mouwboordjes omzomen en ik heb een minitruitje en een halve trui met frullekes!







Een AAN-foto hiervan volgt na de babyborrel :)

Helemaal nieuw was mijn idee niet want ik had het eerder al gedaan met een trui van papa Gov waarvan de ellebogen versleten waren.  
Hier werkte ik bovenaan met een reepje van de trui dat ik eraan stikte, helaas rekte moet ik toch iets getrokken hebben toen ik stikte of overlockte want het halsje staat iets wat wijder dan gewild.
Dit is een maatje 62.  Ik gebruikte hier voor de mouwen ook de mouwboorden van de mouwen van de trui van papa. (amai ik heb 3 x het woord mouw in deze zin gebruikt!)


En ik maakte ook al eens eentje die open kan vooraan van een trui van tante Kass geweest.  Het was een minder stevig stofje dus het truitje floddert een beetje, maar het is wel heel zacht voor ons kleintje nu!  Ik maakte weer zoveel mogelijk gebruik van bestaande boorden.

 

Hier heeft hij het truitje al aan ;

Ps: er volgen gauw (of iets minder gauw) wel nog eens foto's van alles wat ik maakte toen ik zwanger was en niet kon tonen :) want nu is het flesjestijd!!